Руските власти са арестували генерал-лейтенант Вадим Шамарин, ръководител на Главното управление

...
Руските власти са арестували генерал-лейтенант Вадим Шамарин, ръководител на Главното управление
Коментари Харесай

Чистката в руската армия продължава: Арестуваха и зам.шефа на Генщаба

Руските управляващи са арестували генерал-лейтенант Вадим Шамарин, началник на Главното ръководство на връзките на Русия, за хипотетично присъединяване в дело за рушвет, оповестиха публични лица пред съветски медии. Шамарин, който е и заместител на началника на Генералния щаб, е четвъртият върховен съветски чиновник на защитата, за който се твърди, че е бил задържан по наказателни каузи през април и май.

Длъжностно лице от 235-ия гарнизонен боен съд съобщи в четвъртък, представено от няколко съветски медии, че генерал-лейтенант Шамарин е обвинен в приемане на изключително огромен рушвет. Ако бъде приет за отговорен, служителят го грозят до 15 години затвор.

53-годишният генерал е шеф на Главното ръководство на връзките на Русия от 2021 година. Той е и заместител на началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.

Представителят на съда съобщи, представен от РБК, че Шамарин е бил арестуван за два месеца в сряда. Руските управляващи са направили обиск като част от дело за рушвет, като добави, че генерал-лейтенантът е бил отведен за разпит в Главното военно-следствено бюро на Следствения комитет на Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР